Opas asunnon ostoon

Milloin lainalupaus, miksi kuntotarkastus? Miten tarjous kotiutetaan kaupoiksi? Kokosimme avuksesi asunnon osto-oppaan, joka sisältää hyödyllisiä vinkkejä niin ensiasunnon ostajille kuin kokeneemmillekin asuntokauppakonkareille.

1

Ihastu netissä, tutustu asuntoesittelyissä

Huoneistomarkkinoiden omalta Myytävät asunnot-sivulta löydät runsaasti erilaisia kohteita, joita voit selata ja rajata hakuehdoin. Jos jokin kohteista herättää kiinnostuksesi, tule rohkeasti tutustumaan asuntoesittelyihin. 

2

Valttikorttina valmis lainapäätös

Suunnittele, kuinka paljon voit käyttää asunnon ostoon ja tarvitsetko lisärahoitusta. Pankista kannattaa hakea lainalupaus heti alkuvaiheessa, jotta sopivan kohteen osuessa kohdalle voit toimia nopeasti ja saat etumatkaa muihin ostajakandidaatteihin.

3

Kuntotarkastus hyödyttää kaikkia

Kun löydät etsimäsi, autamme sinua varmistumaan kohteen kunnosta ja selvitämme tehdyt sekä tulevat remontit. Kuntotarkastus on suositeltava ja kiinteistökaupoissa jo vakiintunut tapa selvittää puolueettomasti mm. kohteen kunto, mahdolliset korjaustarpeet tai vaurioriskit.

4

Kotiuta tarjousprosessi kaupoiksi

Kun vaadittavat asiakirjat ovat kunnossa, edetään tarjousprosessissa tekemällä kirjallinen ostotarjous, joka on myös sitova. Ei kannata lannistua, vaikka myyjä ei hyväksyisikään ensimmäistä tarjoustasi tai saat vastauksena vastatarjouksen. Avustamme sinua tarjousneuvotteluiden kaikissa vaiheissa ja pyrimme löytämään parhaat ratkaisut eri osapuolten näkemykset huomioiden.

5

Kauppakirjat sinetöidään allekirjoituksin

Kaupantekotilaisuudelle varaamme ajan pääsääntöisesti ostajan eli sinun pankkiisi. Laadimme puolestasi valmiiksi kaikki kauppaan liittyvät asiakirjat sekä yksityiskohtaiset tiedot mm. varainsiirtoveroon, siirtomerkintöihin tai asunto-osakkeiden mahdollisiin lainaosuuksiin liittyen.

6

Avaimet taskuun ja kynnyksen yli

Onnea uuteen kotiin! Jos kaipaat apua muuttoon, suursiivoukseen, pintaremonttiin tai vaikka uuden kodin sisustusideoihin, niin ota avuksesi yhteistyökumppaniemme laaja verkosto. Muista myös tehdä Digi- ja väestötietoviraston lakisääteinen muuttoilmoitus sekä huolehtia kuntoon kotivakuutus ja sähkösopimus.

Tutustu kohteisiimme

Ota yhteyttä

Jokin meni pieleen, tarkasta kaikki kentät ja yritä uudelleen.

Kiitos viestistäsi olemme sinuun yhteydessä mahdollisimman pian!